6 Eylül 2010 Pazartesi

Wonder Woman DC Animated Series 2009


http://www.imdb.com/title/tt1186373/

DC universin animated serisinden 2009 yapımı bir animasyon filmi. Justice league herolarından wondar woman ın hikayesini anlatıyor. yakın zamanda gelecek olan sinema filminden önce izlenmesi gerekli bol aksiyonlu bir yapım.
Hikayemiz eski yunanistanda başlıyor, kanlı bir savaşda amazonların ares (savaş tanrısı)'in ordusuna karşı verdiği savaşı görüyoruz, wondar womanın annesi olan Hippolyta amazonların kraliçesidir ve savaşta ares den olma oğlunu öldürmek zorunda kalır ve ares i alt eder, ares i öldürmek isterken zeus buna engel olur ve bir tanrıyı öldüremeyeceğini söyler araya hera girip yaptıklarının cezasını çekmesi için ares in tanrısal güçlerini engelleyen bileklikleri kollarına geçirir ve amazonlara hiç yaşlanmayacakları ve kendi ütopyalarını kurabilecekleri bir ada verir. Sonrada Hippolyta'ya kaybettiği çocuğunun yerine bir cocuk sözü verir ve ilerleyen zamanlarda kumdan yaptığa bir bebeğe hayat vererek wondar woman dünyaya gelmiş olur.
Daha sonrasında wondar woman büyümüş ve amazonlar arasındaki en iyi savaşçılardan olmuştur. Savaş pilotu steve in adaya yanlışla düşmesi üzerine geri götürme görevini alır. Bu arada hapishaneden kaçan ares i de dış dünyadan getirmek onun görevidir. Steve ile birlikte ares in peşine düşerler. Ares sadece tanrıların çıkarabileği bileklik için amacası hades in yanına gitmek ister wondar woman engellemeye çalışada başarılı olamaz. Ares güçlerini kazandıktan sonra büyük bir savaş başlatır. Bu sırada Hippolyta önderliğindeki amazonlarda adalarından çıkarak bu savaşa destek verirler ve sonunda wondar woman ares i öldürerek ölüler dünyasına gönderir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder